Wendy Roobol

“Wat me het meest raakt en aanspreekt in de stukken van Monteverdi is de ultieme symbiose tussen muziek en tekst. Op de één of andere manier krijgt ‘ie het altijd voor elkaar om die twee zo samen te brengen dat de uitkomst meer is dan de som der delen. Daardoor heeft zijn muziek een enorme oprechtheid, gelaagdheid en dramatiek. Het is een groot genoegen om je daar als uitvoerder helemaal in te storten en het onderste uit de kan te halen. Dat ik die kans krijg met dit fantastische ensemble is een droom waaruit ik nooit hoop te ontwaken!” Sinds Wendy bezig is met zingen, nu inmiddels zo’n beetje de helft van haar leven, is de combinatie zingen en spelen haar grote passie. Je verdiepen in en het tot leven brengen van een personage om zo zijn of haar verhaal te vertellen, is een interessant, leerzaam en inspirerend proces. Des te leuker is het als je daar uiteindelijk ook het publiek deelgenoot van kunt maken in de hoop dat de luisteraar er iets van zichzelf in herkent.

Wendy is inmiddels een vaste kracht bij BarokOpera Amsterdam. Bij dit gezelschap zong ze vele hoofdrollen in producties als King Arthur, A Tempest, Purcellgala 1, Purcellgala 2 (William and Mary), Händelrevue, Dido and Aeneas en Le Nozze di Figaro.

Succesvolle tournees door heel Nederland en in het buitenland brachten haar naar prachtige zalen als het Concertgebouw in Amsterdam en het prestigeuze Théâtre de L’Athénée in Parijs, maar ook naar kerkjes en theatertjes in kleine en iets grotere gehuchten in Frankrijk (wat stiekem misschien wel het allerleukste is).Ook maakte zij furore bij gezelschappen als Opera Nijetrijne (opera in, op en rond het West-Friese water en moeras) en Opera Minora, waar zij zich als een vis in het water voelt bij het uitvoeren van improvisatieopera.

Haar dramatisch talent gebruikt Wendy ook bij het uitvoeren van oratoria en kamermuziek – elk lied en iedere aria is immers een mini-opera op zich. Haar heldere, warme, flexibele stemgeluid leent zich uitstekend voor barokmuziek, hoewel zij ook het klassieke, romantische en moderne repertoire niet schuwt.

Wendy werkt samen met diverse pianisten en ensembles en ontwikkelt daarmee graag theatrale programma’s zodat een concert altijd nét dat beetje meer is.

Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Sasja Hunnego en Rita Dams en behaalde haar Master aan de Dutch National Opera Academy (DNOA).

Na haar studie werd ze enkele jaren gecoacht door de beroemde Nederlandse alt/mezzo Jard van Nes. Momenteel werkt zij met Paul Triepels.