No time like the present

No time like the present Monteverdi XL Krijn's blog‘t Went niet hè?” vroeg Wendy. Nee, wij vonden ook allemaal dat het niet wende, nooit niet.

De burgemeester was aan het woord, hij opende het festival en wij wilden allemaal het liefste naar huis.

De laatste paar minuten voor je het podium op moet zijn verschrikkelijk. En dat went niet, voor mij al meer dan veertig jaar niet. In dit geval had ik echt geen keus, want inmiddels stond Falco te zingen van je Amarilli en Krijn speelde daar gevoelig doorheen en het zou flauw zijn geweest om ze te laten barsten.

Tijdens Falco’s gezang liepen wij als geboeide toeschouwers door het middenpad en we gingen aan tafel zitten. Het publiek zat er duidelijk bij alsof ze er zin in hadden en dat hielp al een beetje, maar toen begon ook nog eens Erik Bosgraaf op de gang prachtigmooi te truitelen als een nachtegaal. Want wij gingen iets zingen over vogeltjes.
En dan slaat opeens die magische vlam in de pan. Je gooit je eerste noot eruit en met die eerste noot gooi je ook je angst weg. En het concert zong en speelde verder zichzelf.

Mijn lieve zangjuf Aafje Heynis zei dan: “Als je mazzel hebt bemoeit Onze Lieve Heer zich ermee en dan hoef je verder niks te doen.”

Na afloop wilde iedereen van me weten of ik tevreden was en dat wist ik niet. Ik had namelijk het idee dat er iemand anders had staan zingen met mijn pak aan. Ik realiseerde het me pas de volgende dag: we hadden mazzel gehad.

– Hugo Naessens

Monteverdi XL 2018

We houden onze mooie herinneringen aan de derde editie met als thema ‘De Nacht van de Madrigalen’ graag vast.

Beleef de hoogtepunten van 2018!

Monteverdi XL 2017

De tweede editie gehouden van het Monteverdi XL festival.

Beleef de hoogtepunten van 2017!

Monteverdi XL 2016

De eerste editie van het Monteverdi XL Festival in Amersfoort