Monteverdi XL 2018: Nacht van de Madrigalen

Een groot feest dat we allemaal meevieren met ensemble Le Nuove Musiche. Vier jaar geleden begonnen de leden onder leiding van Krijn Koetsveld: Jennifer van der Hart en Wendy Roobol sopraan, Hugo Naessens alt, Falco van Loon tenor, Bas Ramselaar bas, met het begeleidende continuo met Cassandra Luckhardt gamba en Arjen Verhage theorbe aan de opnames van alle madrigalen van Claudio Monteverdi. Waar nodig sloten andere zangers en spelers aan.
Nu is de megaklus af. 202 madrigalen zijn opgenomen op 12 cd’s en uitgegeven door Brilliant Classics. De recensies liegen er niet om: 5 sterren, tienen en lovende woorden uit binnen- en buitenland.
Dus is er reden voor een feest, natuurlijk met ensemble in residence Le Nuove Musiche, maar ook een andere kijk op het werk van Monteverdi door de geniale improvisator Bert van den Brink. En verder met eten en drinken, een workshop, amateurzangers die zich laten horen, jonge talenten, Italiaanse wijnen, eten vóór de muziek losbarst en midden in de nacht een hapje, zoals de Italianen doen, om het laatste optreden te verteren. Kortom, een feest van allure!

Monteverdi XL 2019

De vierde editie had als thema ‘Moord en Brand’.

Bekijk het programma van 2019!

Monteverdi XL 2018

We houden onze mooie herinneringen aan de derde editie met als thema ‘De Nacht van de Madrigalen’ graag vast.

Beleef de hoogtepunten van 2018!

Monteverdi XL 2017

De tweede editie gehouden van het Monteverdi XL festival.

Beleef de hoogtepunten van 2017!

Monteverdi XL 2016

De eerste editie van het Monteverdi XL Festival in Amersfoort