Jennifer van der Hart

“De magie van het moment kunnen pakken, dat vind ik het meest geweldige aspect van muziek en theater maken. Samen met het publiek op avontuur. En avontuur zit voor mij overal: in het herbeleven van tijden van weleer en in experimentele muziektheaterproducties.

Ultiem geconcentreerd in minimal music en als Zingende Zeemeermin op een bootje vol met kleuters. In het voor het eerst zingen van fonkelnieuwe noten en in het opnieuw mogen uitvoeren van de geniale muziek van Claudio Monteverdi.”Jennifer verdeelt haar carrière bewust tussen de oude en de nieuwe muziek. Bij beide voelt ze zich als een vis (soms als zeemeermin) in het water.

We kennen Jennifer van Silbersee (ex-VocaalLAB), waar ze zich specialiseerde in innovatief muziektheater. Ze zong vele premières tijdens muziektheaterproducties van Silbersee, Hollands Diep en de Veenfabriek en soleerde onder meer met Asko-Schönberg en Concerto Copenhagen.

Jennifer maakt vast deel uit van ensemble Lunatree. Als eerste sopraan van ensemble Compagnie Bischoff werd haar liefde voor Monteverdi aangewakkerd. Een liefde die ze bij Le Nuove Musiche volop kan uiten.