Falco van Loon

“Wat is er fantastischer dan met mooie mensen evenzo mooie muziek te maken. De warmte van de muziek van Monteverdi nodigt uit tot samenkomen. Dan blijkt ineens dat die muziek en de mens samen kunnen komen in één project.

Wat heb ik toch een mooi vak…”Falco zong als kind al in een koor en deed daar ook zijn eerste ervaringen op als solist. In 1999 nam hij zanglessen bij Margriet Hoek.

Vanaf 2001 studeerde hij klassieke solozang en ensemblezang aan de conservatoria van Enschede en Arnhem bij Annette Kleine, Harry van Berne en Lodewijk Meeuwsen. Hij volgde masterclasses bij o.a. Marien van Nieukerken, Breda Zakotnik, Pierre Mak, David Wilson Johnson, Bernard Loonen en Meinard Kraak.

Falco vertolkte de tenorpartijen uit het Weihnachtsoratorium en de Matthäus Passion en diverse solo’s in cantates van Bach. Hij was ook te horen als solist in oratoria van onder anderen Mozart, Schubert, Mendelssohn, Haydn, Händel en Beethoven.

Hij verleende zijn medewerking aan verschillende operaproducties, waaronder Dido and Aeneas van Purcell, Die Zauberflöte en Don Giovanni van Mozart, en had een grote rol in de première van de hedendaagse opera Ulrike Meinhof van A. Backerra.

In het seizoen 2007/08 vertolkte hij de rol van de opperpriester Aceste in de opera Ascanio in Alba van Mozart.

Falco heeft zijn hart verpand aan de wonderschone en voor tenor belachelijk goed geschreven muziek van Claudio Monteverdi. Ensembe Le Nuove Musiche en haar project MonteverdiXL zijn voor hem dan ook als afzakken in een warm bad.

Monteverdi XL 2018

We houden onze mooie herinneringen aan de derde editie met als thema ‘De Nacht van de Madrigalen’ graag vast.

Beleef de hoogtepunten van 2018!

Monteverdi XL 2017

De tweede editie gehouden van het Monteverdi XL festival.

Beleef de hoogtepunten van 2017!

Monteverdi XL 2016

De eerste editie van het Monteverdi XL Festival in Amersfoort