Dirigent Krijn Koetsveld in Reformatorisch Dagblad

Dirigent Krijn Koetsveld komt op zaterdag 13 mei 2017 in het Reformatorisch Dagblad uitgebreid aan het woord over de viering van de 450ste geboortedag van Claudio Monteverdi. Journalist Jaco van der Knijff ontfutselt Koetsveld alvast enkele plannen voor het komende MonteverdiXL-festival in Amersfoort (Pinksterweekeinde 3 t/m 5 juni).

Strijd & Liefde

Koetsveld: “Tijdens het komende festival staat het achtste madrigalenboek centraal met als thema ‘Strijd en Liefde’. In het theatrale openingsconcert ‘Bruiloft in Mantua’ koppelen we de muziek van Monteverdi aan het verhaal over de verloren liefde van de 16e-eeuwse Antwerpse dichteres Anna Bijns. Bijns mocht geen Rederijker zijn omdat ze vrouw was. Op die manier wordt het publiek meegetrokken in het verhaal.”

Barok & Jazz

“Daarnaast zoeken we naar manieren om de klassieke muziek van toen in gesprek te laten gaan met de muziek van nu. […] Dit jaar doen we een concert met de sopraan Klaartje van Veldhoven en het trio van jazzpianist Rembrandt Frerichs. Zo wordt barokmuziek van haar stoffige imago ontdaan.”

Tip: klik op de afbeeldingen voor een grotere versie.
Pagina 1:

Krijn-Koetsveld-in-Reformatorisch-Dagblad,-pagina-1

Pagina 2:

Krijn-Koetsveld-in-Reformatorisch-Dagblad,-pagina-2


Bron Reformatorisch Dagblad, zaterdag 13 mei 2017, kop: Italiaanse muziek