Krijn Koetsveld

“Monteverdi XL heeft voor mij iets als het uitkomen van een jongensdroom. Op 17-jarige leeftijd hoorde, zong en speelde ik al muziek van Monteverdi. Liefde op het eerste gezicht. Met zeer getalenteerde en zeer gemotiveerde zangers en spelers van Ensemble Le Nuove Musiche zijn we een groot avontuur aangegaan. Al die betoverende noten, al die liefelijke poëzie.“

Krijn Koetsveld artistiek leider portretKrijn studeerde als een muzikale duizendpoot orgel, piano, koordirectie en kerkmuziek op het conservatorium te Den Haag.

De werkweken met onder meer Nikolaus Harnoncourt en Gustav Leonhardt, de groten op het gebied van de barokmuziek in de jaren ’70, legden een stevig fundament onder zijn loopbaan.

Hij dirigeerde het Nederlands Kamerkoor, het Groot Omroepkoor, het Choeur de Radio France, gaf workshops op de conservatoria van Malmö, Turijn, Wroclaw en Lugano.

Krijn is nog steeds dirigent van het Nieuw Bach Ensemble. Werken met getalenteerde mensen, de Johannes Passion van J.S. Bach als rode draad, maar ook a capella-repertoire, de missen voor koor en orkest van Mozart en Haydn, bijzondere producties waarin andere kunsten vervlochten zijn, bijzondere locaties om het publiek verrassingen te bieden. En altijd maar weer met veel passie het verhaal vertellen van al dit schoons.

Hij was gedurende een aantal jaren docent op het conservatorium van Utrecht en later artistiek leider van het conservatorium van Enschede, waar hij op eigen wijze pleitte voor vernieuwend onderwijs.

Mensen helpen in veranderingen werd zelfs een deel van zijn dagtaak.

Uiteindelijk, na alle omzwervingen liet hij zich uiteindelijk volledig inpakken door Claudio Monteverdi en begon hij met Le Nuove Musiche aan een enorme klus door alle madrigalen te gaan opnemen. En dat huzarenklusje is onlangs voltooid. Ondertussen zit hij uren en dagen op zijn racefiets, monstertochten door natuurlijk Italië.

Kaarten bestellen

De kaartverkoop voor Festival Monteverdi XL 2019 is gestart!

Bestel hier uw tickets.

 

Locaties

Restaurant Dara
Grote Koppel 5

St. Aegtenkapel
Het Zand 37

St. Franciscus Xaveriuskerk
Het Zand 29

De Vier Broers
Lieve Vrouwekerkhof 8-10

Onze Lieve Vrouwentoren
Krankeledenstraat 30

Bollenburg
Muurhuizen 19

Dieventoren
Muurhuizen 97

Lutherse Kerk
Langestraat 61

ANBI

Lees meer over onze ANBI-status.

Monteverdi XL 2018

We houden onze mooie herinneringen aan de derde editie graag vast.

Beleef de hoogtepunten van 2018!

Monteverdi XL 2017

In 2017 is alweer de tweede editie gehouden van het festival Monteverdi XL.

Beleef de hoogtepunten van 2017!

Onze partners

Monteverdi XL is alleen mogelijk dankzij de hulp van onze partners.

Word ook vriend van het festival!